Svanströmintie 28, 00840 Helsinki
info@nordisk.fi
+358 405193721
  • fi

Hyödyllistä luettavaa

Metallisen ikkunapellin asennus

Metallisia ikkunapeltejä asennettaessa on varmistettava, että kaikki ikkunat ovat saman etäisyyden päässä eristyksistä. Jos näin ei ole, erimittaiset ulokkeet saattavat aiheuttaa häiriöitä. Tilanteen voi välttää siten, että ikkunoiden sovitus tehdään välittömästi julkisivun pinnan asennuksen jälkeen.

LUE LISÄÄ

Julkisivuvaurioiden eri tyypit

Kaduillamme on paljon taloja, joissa on julkisivuvaurioita. Ennen kuin vahinkoja aletaan korjata tulisi selvittää, mistä ne ovat aiheutuneet. Ilman asianmukaista diagnoosia saatamme korjata vahingon väärällä tavalla. Muutaman vuoden päästä vanha “sairaus” saattaa palata.

LUE LISÄÄ

Mineraalisten julkisivujen rappausaineet

Tärkein vaatimus raappausaineille on se, että alusta ja yksittäiset kerrokset kiinnittyvät tehokkaasti. Aineen on sen lisäksi kuitenkin olla vedenpitävä ja joustava. Joustavuutta tarvitaan, jotta julkisivu ei repeile esimerkiksi koko rappauksen lievän liikehdinnän seurauksena.

LUE LISÄÄ

Polymeeriset julkisivulaastit

Kaikissa ilmastovyöhykkeissä Alaskasta Saudi-Arabiaan polymeerilaastista (saks. Kunstharzputz) on tullut yleisin julkisivun peitemateriaali. Tämä johtuu siitä, että laastia on helppo käsitellä, se kestää hyvin erilaisia sääolosuhteita ja tarjolla on lähes rajaton määrä erilaisia väri- ja tyylivaihtoehtoja.

LUE LISÄÄ

Julkisivun lämpöeristyksen ilmanvaihtojärjestelmä, keraamisilla tiilillä

Eristysrakennelmen asennustekniikka

Seuraavassa kuvataan yleisesti Saksassa käytettyä teknistä prosessia, eikä se riipu siitä, minkä yrityksen tuotteita käytetään. Kyseinen prosessi on eristerakenteita valmistavien yritysten ammattijärjestön (Insulation Systems Manufacturers Association) hyväksymä ja sen noudattaminen on pakollista Saksassa niille rakentajille, jotka asentavat eristerakenteita ohuella seinälaastilla.

LUE LISÄÄ

Kellarikerroksen jälleenrakennus

Rakennusten julkisivuja remontoitaessa on hyvin yleistä törmätä ongelmiin talon kellarikerroksessa — siitäkin huolimatta, että maali tai rappausaine on levitetty oikein, ne eivät välttämättä kestä ja monesti hajoavat jo seuraavana vuonna. Ongelma on havaittavissa etenkin vanhoissa rakennuksissa, mutta yhä useammin myös uusissa taloissa.

LUE LISÄÄ

Kellarikerroksen (jalustan) eristys

Julkisivujen eristyksiä pohtiessa herää usein kysymys kellarikerroksen eristyksestä. Kellarikerroksen eristysrakennelmat ovat usein monimutkaisempia ja kalliimpia kuin julkisivujen. Kellarikerroksen eristäminen kunnolla, sisältäen valmistelut, maksaa usein julkisivua 2-4 kertaa enemmän per neliömetri.

LUE LISÄÄ

Laastin halkeamien korjaus

Kun remontoimme julkisivua, törmäämme usein laastin halkeamiin. Moni ei kuitenkaan tiedä oikeata tapaa korjata halkeamia, eikä korjaukseen käytettäviä materiaaleja. Siitä syystä koko projekti on pitkäaikaisen investoinnin sijaan rahantuhlausta ja julkisivu on korjattava muutaman vuoden päästä uudelleen.

LUE LISÄÄ

Rakennusten vesieristykset

Vesieristyksellä (tuonnempana HI) tarkoitetaan kaikkia toimenpiteitä, joilla pyritään estämään veden rakennukselle aiheuttamat vahingot. Vesieristys koostuu yhdestä tai useammasta yhteen liimatusta tai kitatusta eristyskerroksesta, jotka muodostavat uuden pinnan. Tämä pinta suojelee rakennetta vedeltä. Veden kuormitus jaetaan kolmeen eri luokkaan, jotka saattavat vaikuttaa eristykseen.

LUE LISÄÄ